Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Yaygın anksiyete bozukluğu; en az altı ay boyunca, hemen her gün ortaya çıkan, bir çok olay ya da faaliyet hakkında aşırı düşünme ve kaygı duyma halidir. Yaygın anksiyete bozukluğu olan kişilerde endişe aşırı, kontrol edilemez ve gerçekle orantısızdır.

Bu kişilerde; kendisinin ya da diğer insanların sağlık durumları, sosyal ve kişilerarası korkular, performans kaygıları, mali işler ve bunların sonuçları, sosyal toplumsal olaylar ile ilişkili endişe alanları klinik kapsamda daha çok gözlemlenmektedir.

Yoğun ve devam eden bu endişe halinde kişi; gerginlik/sürekli diken üstünde hissetme, kolay yorulma, konsantrasyon güçlükleri, kas gerginliği, uyku sorunları, irritabilite gibi altı belirtiden en az üçünü yaşamaktadır.

Hakkımızda

2022 yılında Ankara Yenimahalle’de kapılarını açan Reha Soylu Psikiyatri Muayenehanesi, ruh sağlığına önem veren bireyler için kapsamlı hizmetler sunmaktadır. Kuruluşumuz, alanında uzman bir ekip tarafından yönetilmekte olup, her bir hasta için özel ve etkili tedavi seçenekleri sunarak yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

© 2024 · DR. Reha Soylu – Tüm Hakları Saklıdır.

Hemen Ara